KORTOWO fiolet
Zostań detektywem - wykryj co ukryte jest w żywności
Przedział wiekowy: Lokalizacja
kl. I-III, kl. IV-VI, gimnazjum, liceum UWM, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności (Pl. Cieszyński 1, 10-720 Olsztyn), sala 105, sala 106
Godziny: Rodzaj imprezy:
30.09.2016 11:00-12:00 brak miejsc
30.09.2016 12:00-13:00 brak miejsc
30.09.2016 13:00-14:00 brak miejsc
warsztat
Opis:
Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych zwłaszcza tych pięknie zabarwionych.